"Viitorul e în mâinile noastre. Păstrează Timişul curat!"

triangle
Deseuri Timis

 

 

În instalaţia de tratare mecano-biologică se tratează deşeurile reziduale colectate separat de la populaţie, din industrie, comerţ şi instituţii din zonele 2, 3, 4, 0 şi din zona 1 cu excepţia municipiului Timişoara şi localităţile învecinate, precum şi refuzul de la staţia de sortare RETIM.

 

Procesul de tratare mecano-biologică a deşeurilor reziduale se realizează prin mărunţire, descompunere intensă în bio-containere cu aerare forţată şi maturare a acestora.

 

Descompunerea intensă se realizează în 180 de bio-containere cu aerare forţată. Durata de descompunere aerobă în containere este de 12 zile. După descompunerea intensă are loc maturarea. Faza de maturare durează 60 zile şi se realizează pe o platformă betonată acoperită, în gramezi cu o înălţime de 3,5 m.

 

În urma procesului de tratare biologică rezultă un material stabilizat din punct de vedere biologic, care poate fi utilizat ca material de acoperire zilnică a depozitului. 

SISTEM INTEGRAT DE MANAGEMENT AL DEŞEURILOR ÎN JUDEŢUL TIMIŞ
Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operational Sectorial Mediu. Investim in mediu. Credem in viitor.
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.